Waar gaat dit blog over?

Dit blog gaat over mijn ervaringen, inzichten en vragen.

Monday, 28 April 2014

Niet vergeten, adem!
Ademen is dat gene waar je niet zonder kan. 

Elk moment van de dag. 

Opmerkelijk is dat ademen één van die dingen is die je zowel onbewust als bewust kunt doen. Het is het enige continue proces in ons lichaam waar we controle over kunnen nemen. 
Je hartslag, je darmbewegingen je kunt ze niet controleren. Maar je adem wel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je adem een belangrijke binding is tussen je lichaam en je geest. Door bewust rustig te ademen kun je een lichaam dat opgewonden is weer tot rust brengen. 
Maar ook kun je door ademen je geest tot rust brengen en meer bewustzijn in je lichaam krijgen. Het is de kern van de meeste meditatie methoden. 


Probeer het zelf eens met een beginners meditatie. Adem een paar keer diep in en uit. Adem daarna normaal maar verleng de tijd tussen ademhalingen, de adempauze. Tel je ademhalingen, als je bij de 5 bent begin je weer bij 1. Als je de tel kwijt bent of boven de 5 bent aangekomen begin je zonder oordeel weer bij 1. Als je dit een tijdje hebt gedaan dan zal je merken dat je gedachten minder op de voorgrond zijn en dat je lichaam rustiger is.

Wil je meer weten over lichaamsbewustzijn of ademhaling, maak dan een afspraak voor een sessie. Zie www.AwarenessinMotion.nl

No comments:

Post a Comment